20 Ocak 2021 Çarşamba

💲Hollywood Yıldızlarının Wrexham AFC'ye Sürpriz Yatırımı💲

Galler; İngiltere, Kuzey İrlanda ve İskoçya ile birlikte Birleşik Krallık'ı oluşturan ülkelerden birisi. Kendi milli takımı, federasyonu ve ligleri var.

Birleşik Krallık (United Kingdom)

Galler'in kuzeyindeki 65 bin nüfuslu Wrexham kasabasının 1864 yılında kurulmuş olan Wrexham AFC takımı, Galler'in en eski Dünyanınsa 3. en eski profesyonel futbol takımı. Galler'in kendi ligi olsa da Wrexham AFC Galler'in büyük takımları Cardiff City FC, Swansea City AFC ve Newport County AFC gibi kendi ülkesi Galler'de değil İngiliz FA'e bağlı liglerde oynuyor. Wrexham AFC şu anda İngiltere'de 5. lig olan National League'de mücadele ediyor.

Köklü Gal kulüpleri

Birleşik Krallık'taki kulüplerin çok büyük çoğunluğundan farklı olarak kulübün sahibi bir işadamı ya da bir şirket değil. AFC Wimbledon'a benzer şekilde Ağustos 2011'den beri kulübün sahibi Wrexham Supporters Trust yani taraftarlar kulübün sahibi.


Ama kulüp sahipliği değişmek üzere. Çünkü Hollywood yıldızları Ryan Reynolds ve Rob McElhenney kulübü satın almak üzere kulübün sahibi taraftarlarla yani Wrexham Supporters Trust'la anlaştılar.

Rob McElhenney & Ryan Reynolds

1200 küsur Trust üyesi Eylül 2020'de yapılan oylamada kulübün başka bir yere taşınmaması ve isim değişikliğine gidilmemesi kaydıyla satış işlemini ezici bir çoğunlukla onayladı.
Bir de ezeli rakipleri Chester'ı her zaman yenmeyi de şart koşmuşlar ama bu sadece bir şaka muhtemelen😉


Sözleşmeler imzalandı, son olarak Financial Conduct Authority'nin onayı bekleniyor. 
ABD'li iş adamları ve sermaye gruplarının ticari kaygılarla İngiltere'den futbol kulübü almaları ilk değil ama bu konuda deneyimi olmayan Hollywood'dan 2 yıldızın neler yapacakları merak konusu. 
Ryan Reynolds ve Rob McElhenney'nin Kulübe 2m £ yatırım yapmaları bekleniyor. Ayrıca açıkladıklarına göre uzun vadeli düşünüyorlar, kulübü küresel bir güç haline getirecekler ve bir de kulüp hakkında belgesel çekilecekmiş.
Biz de hayırlı olsun diyip başarılar dileyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder