31 Ocak 2021 Pazar

İngiliz futbol sistemi ve EFL resmi sitesindeki hatalı bilgileri düzelttirmem👍

İngiltere'deki en üst düzeydeki lig malumunuz; 🥇Premier League(1. lig), Premier League'in altında sırasıyla 🥈Championship(2. lig), 🥉League One(3. lig) ve League Two (4. lig) ise EFL'i(English Football League) oluşturuyor. 

Premier League + EFL

İngiliz futbol federasyonu FA'de, Premier League'de, EFL'de ayrı kurumlar, kendi organizasyonları var karar ve yönetimlerinde kısmen bağımsızlar ayrıca federasyon yani FA, Liglerin gündelik işleyişine ve operasyonuna doğrudan karışmasa da, FA'in Ligler üstünde yaptırım uygulama ve veto etme vs. gibi hakları var.

EFL dünyadaki en eski futbol ligi olarak 1888'de kurulmuş olup Premier League kurulana kadar İngiliz futbolundaki en üst düzeydeki ligi bünyesinde barındırıyordu. 1992'de büyük kulüplerin, yayın haklarından daha fazla gelir elde etme ve küçük kulüplerden ayrılarak seslerini daha çok duyurma isteğiyle Premier League kuruldu.

Şimdi gelelim dünyanın en eski ligi olan EFL'in resmi sitesindeki hatalı bilgileri nasıl düzelttirdiğime. Aslında bu olay 2020 Aralık ayında oldu, Twitter'da da paylaşmıştım ama o dönem henüz bu blog olmadığı için şimdi buraya da yazayım. League One'da oynayan ve taraftarı olduğum AFC Wimbledon 2020 Mayıs ayında armasında bazı ufak değişikliklere gitti. 2020 Kasım ayı başında da, tam 29.5 küsur sene ayrı kalıp başka takımların statlarında maç yaptıktan sonra nihayet yeniden yeni Plough Lane Stadı'na geçti ve maçlarını Plough Lane stadında oynamaya başladı.

30 yıl sonra yeniden Plough Lane

Ama EFL resmi sitesinde AFC Wimbledon kulüp bilgilerinin gösterildiği sayfada hala eski arması, eski stat ve kapasite bilgileri vardı.

EFL resmi sitesindeki eski, hatalı bilgiler.

Eski bilgileri görünce resmi sitedeki "Contact Us" kısmından, hataları ve doğru bilgileri belirten maili EFL'e gönderdim.

İki-üç saat sonra mailime "Gerekli değişiklikleri yaptık, iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz." diyerek cevap yazdılar.😎


Bu da EFL sitesinin gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonraki hali👇

Twitter ve instagram hesabımı takip etmeyi unutmayın👇👋

🔗https://twitter.com/afcwturkiye/status/1334521716048060419

🔗https://www.instagram.com/afcwturkiye/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder